Masjid Ba'angkat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Su'ada
Masjid-baangkat.jpg
Wedharan dhasar
Papané Indonésia Hulu Sungai Kidul, Indonésia
Kanggo agama Islam
Propinsi Kalimantan Kidul
Dhistrik Simpur
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Gagrag wangunan Banjar
Taun rampung 1908
Spesifikasi
Bahan Ulin

Masjid Su’ada utawa misuwur kanthi sesebutan Masjid Ba'angkat ya iku masjid kang tuwa dhéwé madeg ana ing Kalimantan Kidul.Dumunung ana ing désa Wasah Hilir, Kacamatan Simpur, Kabupatèn Hulu Sungai Kidul. Masjid iki madeg kanthi dipandhegani déning panjenengané ulama Al Allamah Syekh H. Abbas lan Al Allamah Syekh H.M. Said bin Al Allamah Syekh H. Sa’dudin madeg ing tanggal 28 Zulhijjah 1328 Hijriyah bebarengan ing taun 1908 Masehi. Masjid kang madeg sandhuwuré lemah wakaf Mirun bin Udin lan Asmail bin Abdullah jembar 1.047,25 mèter pesagi. Masjid kang duwé jarak 7 kilomèter saka kutha krajan Kabupatèn Hulu Sungai Selatan, Kandangan.

Pranala njaba[besut | besut sumber]