Djibouti (kutha)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutha Djibouti
Jibuti
Ville de Djibouti
Location of Djibouti City in Djibouti
Coordinates: 11°36′N 43°10′E / 11.6°N 43.167°E / 11.6; 43.167
Country Djibouti
Didirikan 1888
Èlevasi 0 m (0 ft)
Populasi
 • Total 623.891

Djibouti (Basa Arab: جيبوتي‎, Somali: Jabuuti, Basa Prancis: Ville de Djibouti) iku sawijining kutha ing negara Djibouti. Kutha iki minangka ibu kutha negara lan minangka kutha paling gedhé ing Djibouti. Ing taun 2005, kutha iki nduwèni pedunung cacahé 542.000 jiwa lan jembar wewengkon 630 km².

Kutha iki diadegaké taun 1888 lan dadi kutha plabuhan utama ing Djibouti.

Koordinat: 11°35′17″N 43°08′42″E / 11.588°N 43.145°E / 11.588; 43.145

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Djibouti_(kutha)&oldid=860271"