Masjid Raya Baiturrahman Jawa Tengah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Masjid Raya Baiturrahman Jawa Tengah
Masjid Raya Baiturrahman Jateng.jpg

Masjid Raya Baiturrahman Jawa Tengah

Wedharan dhasar
Papané Kawasan Simpang Lima
Semarang, Jawa Tengah, Indonésia
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Gagrag wangunan Art Nouveau
Spesifikasi

Masjid Raya Baiturrahman ya iku masjid kang dumunung ana ing tlatah kawasan Simpang Lima kutha Semarang, Jawa Tengah Indonésia.

Sajarah[besut | besut sumber]

Masjid Raya Baiturahman madeg wiwit tanggal 10 Agustus 1968 kanthi pertandha dipunpasang saka pancang kanggo pondasi masjid kanthi cacah 137 iji. Masjid diresmikake déning Présidhèn Soeharto ing tanggal 15 Dhésèmber 1974. Dumadegé masjid Baiturrahman kanthi seprene ndadèkaké bunggahé warga Semarang,semanauga talath masjid Bairrahman kang ana ing puseré kutha semarang. Bangunan masjid awujud Limas (Wangun) lan ngadeg ing lemah kanthi jembar 11.765 m2. Masjid Raya Baiturrahman uga dimupangatake kanggo ngibadah lan kanggo dakwah umaté (Islam).