Masjid Raya Baiturrahman Jawa Tengah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Raya Baiturrahman Jawa Tengah
Masjid Raya Baiturrahman Jateng.jpg
Masjid Raya Baiturrahman Jawa Tengah
Informasi umum
PrenahKawasan Simpang Lima
Semarang, Jawa Tengah, Indonésia
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
Jinis arsitèkturMasjid
Gaya arsitekturArt Nouveau

Masjid Raya Baiturrahman ya iku masjid kang dumunung ana ing tlatah kawasan Simpang Lima kutha Semarang, Jawa Tengah Indonésia.

Sajarah[besut | besut sumber]

Masjid Raya Baiturahman madeg wiwit tanggal 10 Agustus 1968 kanthi pertandha dipunpasang saka pancang kanggo pondasi masjid kanthi cacah 137 iji. Masjid diresmikake déning Présidhèn Soeharto ing tanggal 15 Dhésèmber 1974. Dumadegé masjid Baiturrahman kanthi seprene ndadèkaké bunggahé warga Semarang,semanauga talath masjid Bairrahman kang ana ing puseré kutha semarang. Wangunan masjid awujud Limas (Wangun) lan ngadeg ing lemah kanthi jembar 11.765 m2. Masjid Raya Baiturrahman uga dimupangatake kanggo ngibadah lan kanggo dakwah umaté (Islam).