Limas (Wangun)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Wangun Limas
Wujud piramid
Faces n triangles,
1 n-gon
Edges 2n
Vertices n + 1
Symmetry group Cnv, [n], (*nn)
Dual polyhedron Self-dual
Properties convex

Limas iku wangun kaya déné piramid (mbrujung mandhuwur). Asring ana ing pambelajaran ngèlmu étung utawa matématika. Ing geometri, limas ya iku wangun telung dimènsi kang dibatesi wangun kang awujud segi-n lan sisih-sisih tegak wujudé segitelu.

Wangun Kerucut bisa kagolong ing limas kanthi dhasar wujudé bunder lingkaran.

Limas kanthi dhasar ya iku pesagi bisa uga diarani piramida.

The 1-skeleton of pyramid is a wheel graph

Rumus limas[besut | besut sumber]

Jembar lumah[besut | besut sumber]

Jembar lumah limas lan alas segi-n bisa dietung kanthi rumus, thuladha d:


Tetrahedron Square pyramid Pentagonal pyramid
Tetrahedron.svg Square pyramid.png Pentagonal pyramid.png

Volume[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]