Aries

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
ARIES

Peta Aries
Daftar lintang ing Aries
Cekakan Ari
Genitif Arietis
Simbolisme Domba utawa wedhus gibas lanang
Asensio rekta 3
Deklinasi +20
Area 441 derajad pesagi (#39)
Lintang utama 3, 10
Lintang
Bayer/Flamsteed
67
Lintang
mawa planèt
4
Lintang padhang 2
Lintang cedhak 2
Lintang paling padhang α Ari (Hamal) (2.0m)
Lintang paling cedhak Bintang Teegarden (12.6? tc)
Obyèk Messier 0
Udan météor

May Arietids
Autumn Arietids
Delta Arietids
Epsilon Arietids
Daytime-Arietids

Aries-Triangulids
Rasi lintang
sing wewatesan

Perseus
Triangulum
Pisces
Cetus

Taurus
Katon antara lintang +90° lan −60° LS°.
Katon paling cetha ing wektu 21.00 jroning sasi Desember.
'

Aries iku salah siji saka rasi lintang zodiak, sang domba. Rasi iki dumunung ing antara Pisces ing sisih kulon lan Taurus ing sisih wétan.

Jroning Zodiak, individu sing nduwèni lintang Aries, lair antara tanggal 21 Maret nganti 19 April, natika srengéngé ana ing lintang Aries. Jeneng liyané yakuwi :

Jeneng Asal basa Makna
Athamas Eufrat
Cornus Yunani sungu[1]
Ku, I-ku, I‑ku‑u / Rubū Akkadia / Assiria pangéran[1]
Telī / Amru atau Emru / Bara, Bere, atau Berre / Kuzi / Al Ḥamal Ibrani / Siria / Persia / Turki / Arab domba[1]
Al Kabah al ʻAlīf Arab domba jinak[1]
Heang Low, Kiang Leu, Pih Yang China asu, domba putih[1]
Argu / LÚ.HUN.GÁ Akkadia / Sumeria wong sing dikon nyambutgawé[2]

Daftar lintang[sunting | sunting sumber]

Lintang-lintang sing ana ing rasi iki antara liya yakuwi:

jeneng mag let (taun cahya) sistem jeneng liya asal basa arti
α Ari 2.01 66 Hamal, Hemal, Hamul, Ras Hammel / El Nath / Arietis Arab / Yunani endhas domba / sungu (domba) / sang domba
β Ari 2.64 60 bintang ganda Sheratan, Sharatan, Al Sharatain Arab loro tandha
41 Ari 3.61 159 Bharani India jeneng déwa kabruntungan jroning agama Hindhu
γ Ari 3.88 204 lintang ganda Mesarthim, Mesartim Ibrani / Sansekerta domba sing lemu / lintang sing utama ing rasi Aries[2]
δ Ari 4.35 168 Botein Arab weteng

Formasi lintang[sunting | sunting sumber]

Ari bode.jpg

Lintang Posisi
α Ari, β Ari endhas lan sungu
α Ari, 41 Ari, ε Ari, 35 Ari, η Ari, μ Ari, ν Ari, π Ari awak lan pinggul
ε Ari, 41 Ari, 35 Ari, 39 Ari, ζ Ari buntut
γ1 Ari sikil ngarep
δ Ari sikil mburi

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aries&oldid=821620"