Planèt jaban surya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Exoplanet Discovery Methods Bar.png
Gambar:Phot-22a-07-normal.jpg
Gliese 581, salah siji planèt ekstrasurya.

Planèt jaban surya, utawa eksoplanet, iku planèt ing sajabaning Tata Surya. Ing sasi Juni 2008, 294 eksoplanet wis ditemokaké[1]. Akèh-akèhé saka planèt kasebut arupa planèt raseksa gedhé kaya Yupiter.

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Schneider, Jean (2007-04-25). "Interactive Extra-solar Planets Catalog". The Extrasolar Planets Encyclopedia. http://exoplanet.eu/. Retrieved 2008-05-31.