Lupus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lupus ing rai
Lupus ing kulit
Lupus saka kewan asu

Lupus yaiku jenising panyakit amarga katahipun antibodi, dados antibodine nyerang badhanipun piyambak. [1]Panyakit niki diarani penyakit autoimmune disease (penyakit kekebalan awak ingkang katah).[1] Tanda-tanda saka panyakit niki samenika wonten ruam-ruam teng wajah lan lengan, panas lan rasa lelah, rambut rontok, persendian kerep aboh lan timbul sariawan.[2] Penyakit niki saget nyerang kabehane organ wonten awak.[2] Lupus sanes penyakit menular.[2]Penderitane mboten angsal kena srengéngé. [2] Tanda-tanda saka penyakit niki dipuntepangi minangka Lupus Eritomatosus Sistemik(LES) alias Lupus.[3] Eritomatosus artine kemerahan. Lan sistemik maknane nyebar dateng sedaya organ tubuh.[3] Istilahe dipuntepangi LES utawi Lupus.[3]. Obat saka penyakit niki terus dikembangaken. Wonten obat herbal lan obat kimia. Cellcept salah sijining obat sing digunakke kanggo terapi penderita lupus. Cellcept saget ngudunake sistem kekebalane awak. [4]sistem kekebalan awak niku nyerang infeksi saking njawi lan saget ngelawan utawi nolak transplantasi kados hati lan ginjal.[4] Perkara niki disebabke sistem kekebalan awak niki memperlakuke organ anyar dadi penyerang. [4] Jenis penyakit Lupus niki wonten tiga macem bentuk, kang:


Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b kumpulan.info Penyakit Lupus
  2. ^ a b c d (id)id.shvoong.com Berbahayakah penyakit lupus?
  3. ^ a b c (id)nusaindah.tripod.com Lupus
  4. ^ a b c Lupus
  5. ^ id.shvoong.com Lupus


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lupus&oldid=870376"