Libra

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
LIBRA

Peta Libra
Daftar lintang ing Libra
Cekakan Lib
Genitif Librae
Asensio rekta 15
Deklinasi −15
Area 538 derajad pesagi (#29th)
Lintang utama 4, 6
Lintang
Bayer/Flamsteed
46
Lintang
mawa planèt
3
Lintang padhang 2
Lintang cedhak 5
Lintang paling padhang Zubeneschamali (β Lib) (2.61m)
Lintang paling cedhak Gliese 570 ( tc)
Obyèk Messier 0
Udan météor May Librids
Rasi lintang
sing wewatesan
Serpens Caput
Virgo
Hydra
Centaurus (corner)
Lupus
Scorpius
Ophiuchus
Katon antara lintang +65° lan −90°.
Katon paling cetha ing wektu 21.00 jroning sasi June.
'

Libra yaiku konstélasi kang dumunung ing welahan bumi sisih kidul.[1] Libra (timbangan) yaiku salah sawijining zodiak rasi lintang. Jroning astrologi, libra yaiku tanda kapitu saka zodiak]] lan diperintah déning planet venus. Wong kang nduwéni zodiak libra yaiku wong kang lair watara tanggal 22 September nganti 23 Oktober.[2]

Scorpio & Libra
simbol libra

Sejarah[sunting | sunting sumber]

Libra direpresentasiaké minangka sak sèt timbangan.[2] Representasi sakdurunge yaiku cakar kalajengking. Garis gedhe saka timbangan lan cakar kalajengking iku (buntut) beruang kang arupa cedhak. Kebingungan iki diceritaake asale saka tembung Arab zubānā,kang artine bisa 'abot skala' lan 'kalajengking'. Dadine konstelasi Libra wusanane disebut Chelae Scorpionis, kang artine cakar kalajengking,lan minangka cakar saka konstelasi Scorpius.[2] Ing taun 1851 dening Benjamin A. Gould libra ditetapake simbole minangka timbangan, lan dianggep minangka simbol zodiak kang anyar lan siji-sijine kang makili entitas mati.[2] Libra kerep digambarake minangka wong wadon, samangsa-mangsa dianggep Astraea, dewi Yunani keadilan,kang nyekel timbangan.[2]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)Libra (kaundhuh tanggal 28 Oktober 2012)
  2. ^ a b c d e (id)Libra (kaundhuh tanggal 28 Oktober 2012)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Libra&oldid=835026"