Pictor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
PICTOR

Peta Pictor
Daftar lintang ing Pictor
Cekakan Pic
Genitif Pictoris
Asensio rekta 4.53 h ~ 6.85
Deklinasi −43° ~ −64
Area 247 derajad pesagi (#59th)
Lintang utama 3
Lintang
Bayer/Flamsteed
15
Lintang
mawa planèt
3
Lintang padhang none
Lintang cedhak 1
Lintang paling padhang α Pic (3.30m)
Lintang paling cedhak Kapteyn's Star ( tc)
Obyèk Messier none
Udan météor none
Rasi lintang
sing wewatesan
Caelum
Carina
Columba
Dorado
Puppis
Volans
Katon antara lintang +26° lan −90°.
Katon paling cetha ing wektu 21.00 jroning sasi January.
'

Pictor inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang mapan wonten ing belahan langit sisih kidul. Rasi lintang pictor mapan wonten ing antawisipun lintang ingkang pinter inggih punika Canopus lan Large Magellanic Cloud. Rasi lintang punika ingghih nama Latin saking painting, ananging ing kasunyatanipun, rasi lintang punika nama aslinipun inggih punika Equuleus Pictoris. RAsi lintang punika sepisanan dipunbiwarakaken lan dipunparingi nama déning Abbé Nicolas Louis de Lacaille wonten ing abad kaping 18.


Lintang - lintang[sunting | sunting sumber]

Rasi lintang Pictor punika gadhah aréa ingkang ambanipun 247 drajat persegi lan ngewrat kalih lintang ingkang dipunmangertosi minangka planet - planet. Rasi lintang punika saged dipuntingali ing garis lintang antawisipun +26° lan -90°, lan paling saé dipuntingali ing pukul 9 dalu ing salebeting sasi Januari.[1]

  • Lintang ingkang paling padhang wonten ing konstelasi Pictor punika inggih kanthi nama alpha Pictoris, salah satunggaling lintang tipe A ingkang umuripun udakawis 660 milyar taun, ingkang tebihipun kirang langkung 99 taun cahya saking bumi. Alpha Pictoris inggih punika lintang wonten ing kutub kidul saking planet Merkurius.
  • Beta Pictoris inggih punika lintang ingkang paling padhang nomer kalih wonten ing konstelasi Pictor, lan punika inggih kalebet lintang ingkang sanget enem kanthi umuripun kirang saking 20 milyar taun. Lintang punika gadhah kempalan lebu ingkang kathah lan ugi gas, kanthi komposisinipun meh sami kaliyan komposisi galaksi Bima Sakti. Lintang punika inggih anggota paling wigati wonten ing Beta Pictoris Moving Group, satunggaling grup saking 28 lintang enem ing 17 sistem lintang, ingkang tebihipun kirang langkung 115 taun cahya. Beta Pictoris mapan wonten ing jarak 63,4 taun cahya saking bumi.

Kapteyn’s Star (HD 33793) inggih punika satunggaling wujud red dwarf ingakng tebihipun 12,78 taun cahya. Pictor ugi ngewrat objek langit lebet ingkang kedah dipuncathet, inggih punika wonten NGC 1705 ingkang kalebet galaksi kurcaci ingkang boten aturan, ingkang ambanipun 2.600 taun cahya kanthi tebihipun kirang langkung 16,6 taun cahya.[2]

Pictor kalebet setunggal kulawarga kaliyan rasi lintang Lacaille sesarengan kaliyan rasi lintang Norma, Circinus, Telescopium, Microscopium, Sculptor, Fornax, Caelum, Horologium, Octans, Mensa, Reticulum lan Antlia. Rasi lintang sanesipun ingkang ngiteri rasi lintang Pictor inggih punika rasi lintang Caelum, Carina, Columba, Dorado, Puppis lan Volans. [3]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Pictor(dipunundhuh tanggal 14 Pebruari 2013)
  2. ^ Wilkins & Dunn 2006.
  3. ^ Russell 1922, hlm. 469.

Cithakan:88 rasi lintang modhern

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pictor&oldid=836698"