Microscopium

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
MICROSCOPIUM

Peta Microscopium
Daftar lintang ing Microscopium
Cekakan Mic
Genitif Microscopii
Asensio rekta 21
Deklinasi −36
Area 210 derajad pesagi (#66th)
Lintang utama 5
Lintang
Bayer/Flamsteed
13
Lintang
mawa planèt
1
Lintang padhang 0
Lintang cedhak 2
Lintang paling padhang γ Mic (4.67m)
Lintang paling cedhak Lacaille 8760 ( tc)
Obyèk Messier none
Udan météor ?????
?????
Rasi lintang
sing wewatesan
Capricornus
Sagittarius
Telescopium (corner)
Indus
Grus
Piscis Austrinus
Katon antara lintang +45° lan −90°.
Katon paling cetha ing wektu 21.00 jroning sasi September.
'

Microscopium (play /ˌmkrəˈskɒpiəm/) inggih punika salah satunggaling rasi lintang ingkang alit lan minoritas ingkang mapan wonten ing langit sisih kidul. Rasi lintang punika inggih sepisanan dipunandharaken déning Nicolas Louis de Lacaille ing abad kaping 18.[1] Nama Microscopium punika saking basa Latin kanggé microscope.[2] Lintang punika inggih boten daya kekiyatan lan angel sanget dipuntingali saking saperangan ageng belahan langit sisih lor ing dhaerah boten tropis.

Titikanipun[sunting | sunting sumber]

Microscopium inggih punika kalebet rasi lintang ingkang alit ingkang dipunkiteri déning rasi lintang Capriconus ing sisih lor, piscis Austrinus lan Grus ing sisih kulon, Sagittarius ing sisih wetan, lan rasi lintang Indus ing sisih kidul. Tigang aksara ingkang dipunangge kangge nyekak nama rasi lintang Microscopium ingkang dipunpendhet saking International Astronomical Union ing taun 1922, is 'Mic'.[3] Wates- watesaning ingkang resmi saking rasi lintang punika inggih dipunatur dening Eugène Delporte ing taun 1930, ingkang dipungambaraken kanthi pujud poligon sekawan bageyan. Wonten ing sistem koordinat khatulistiwa, koordinat titik minggahipun ingkang ngiteri rasi lintang punika inggih ing antawisipun 20j 27.3m lan 21j 28.4m, kanthi koordinat deklinasi wonten ing antawisipun −27.45° lan −45.09°.[4] Amargi magnitudo lintang ing rasi lintang punika namung gangsal, mila rasi lintang punika inggih boten saged dipuntingali kanthi mripat langsung.[5]

Lintang - lintang[sunting | sunting sumber]

Rasi lintang Microscopium gadhah dhaerah ingkang ambanipun kirang langkung 210 drajat persegi lan ngewrat setunggal lintang ingkang dipunmangertosi minangka planet - planet. Rasi lintang Microscopium punika saged dipuntingali ing garis lintang antawisipun +45° lan -90° lan badhe ketingal paling sae wujudipun menawi dipuntingali ing jam 9 dalu ing salebeting September.

Microscopium inggih kalebet wonten ing kulawarga rasi lintang Lacaille, sesarangen kaliyan rasi lintang Norma, Circinus, Telescopium, Sculptor, Fornax, Caelum, Horologium, Octans, Mensa, Reticulum, Pictor lan Antlia. Rasi lintang Microscopum dipunkiteri kaliyan rasi-rasi lintang sanesipun inggih punika rasi lintang Capricornus, Sagittarius, Telescopium, Indus, Grus lan Piscis Austrinus.[6]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  • Staal, Julius D.W. (1988), The New Patterns in the Sky, McDonald and Woodward Publishing Company, ISBN 0-939923-04-1
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Microscopium&oldid=836810"