Capricornus

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
CAPRICORNUS

Peta Capricornus
Daftar lintang ing Capricornus
Cekakan Cap
Genitif Capricorni
Simbolisme Wedhus Laut
Asensio rekta 21
Deklinasi −20
Area 414 derajad pesagi (#40)
Lintang utama 9, 13
Lintang
Bayer/Flamsteed
49
Lintang
mawa planèt
1
Lintang padhang 1
Lintang cedhak 4
Lintang paling padhang δ Cap (Deneb Algedi) (3.0m)
Lintang paling cedhak LP 816-060 (17.9 tc)
Obyèk Messier 1
Udan météor Alpha Capricornids
Chi Capricornids
Sigma Capricornids
Tau Capricornids
Capricorniden-Sagittariids
Rasi lintang
sing wewatesan
Aquarius
Aquila
Sagittarius
Microscopium
Piscis Austrinus
Katon antara lintang +60° LU° lan −90°.
Katon paling cetha ing wektu 21.00 jroning sasi September.
'

Capricornus iku salah siji saka rasi lintang zodiak. Biasané dikenal minangka Capricorn, khususé jroning astrologi. Rasi iki nglambangaké wedhus mawa sungu, senadyan akèh sing ngarani wedhus segara. Capricornus iku salah siji saka 88 rasi lintang modhèrn, lan uga siji saka 48 rasi lintang sing didaftar déning Ptolemy. Jroning wates rasi lintang modhèrn, rasi iki dikubengi déning Aquila, Sagittarius, Microscopium, Piscis Austrinus lan Aquarius.

Jroning Zodiak, individu sing nduwèni lintang Capricorn, lahir ing tanggal 22 Desember nganti tanggal 19 Januari, nalika srengéngé ana ing lintang Capricorn.

Daftar lintang[sunting | sunting sumber]

Lintang-lintang sing ana ing rasi iki antara liya :

jeneng mag adoh (taun cahya) kondisi jeneng liya asal basa makna
δ Cap 2.85 39 sistem papat lintang Deneb Algiedi, Scheddi Arab buntut sang wedhus
β Cap 3.05 344 sistem akèh lintang Dabih Arab tukang daging
α2Cap 3.58 109 Algedi Secunda, Secunda Giedi Arab wedhus bandot (sing kaloro)
γ Cap 3.69 139 Nashira Arab penghambat warta apik
ζ Cap 3.77 398 lintang gandha Marakk Arab bangkèkan sang wedhus
θ Cap 4.08 158 Dorsum Latin bagean mburi sang wedhus
ω Cap 4.12 628 Baten Algiedi Arab weteng sang wedhus
ψ Cap 4.13 48 Pazan, Pazhan Persia wedhus gunung liar
α1 Cap 4.30 686 lintang gandha Algedi Prima, Prima Giedi Arab wedhus bandhot (sing pisanan)
ε Cap 4.51 663 sistem telu lintang Castra, Kastra Latin benteng
ν Cap 4.77 272 lintang gandha Alshat Arab unta wadon
ρ Cap 4.77 99 lintang gandha Bos Latin banteng[1]
η Cap 4.82 158 lintang gandha Armus Latin
π Cap 5.08 665 Okul, Oculus[2] Latin mata sang wedhus[2]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Daftar lintang ing rasi Capricornus

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Capricornus&oldid=821723"