Cancer

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
CANCER

Peta Cancer
Daftar lintang ing Cancer
Cekakan Cnc
Genitif Cancri
Simbolisme Kepiting
Asensio rekta 9
Deklinasi +20
Area 506 derajad pesagi (#31)
Lintang utama 5
Lintang
Bayer/Flamsteed
76
Lintang
mawa planèt
1
Lintang padhang 0
Lintang cedhak 2
Lintang paling padhang β Cnc (Altarf) (3.5m)
Lintang paling cedhak DX Cnc (11.8 tc)
Obyèk Messier 2
Udan météor Delta Cancrids
Rasi lintang
sing wewatesan
Lynx
Gemini
Canis Minor
Hydra
Leo
Leo Minor (sudut)
Katon antara lintang +90° lan −60° LS°.
Katon paling cetha ing wektu 21.00 jroning sasi Maret.
'

Jroning astronomi lan astrologi, Cancer, kepiting, iku salah siji saka 12 rasi lintang zodiak. Cancer nduwèni ukuran cilik lan surem, lan akèh wong sing nganggep yèn rasi iki ora mèmper kepiting. Rasi iki dumunung ing antara Gemini ing sisih kulon lan Leo ing ssih wétan, Lynx ing sisih lor sarta Canis Minor lan Hydra ing sisih kidul.

Jroning Zodiak, individu sing nduwèni lintang Cancer, lair antara tanggal 22 Juni nganti 22 Juli, nalika srengéngé ana ing lintang Cancer.

Daftar lintang[sunting | sunting sumber]

Lintang-lintang sing ana ing rasi iki antara liya:

jeneng mag let (taun cahya) kondisi jeneng liya asal basa arti
β Cnc 3.53 290 lintang gandha Tarf Arab mata, tatapan
δ Cnc 3.94 136 Asellus Australis Latin anak keledai ing bagéan kidul
ι Cnc 4.03 298 lintang gandha Decapoda Latin sikil sepuluh
α Cnc 4.26 173 lintang gandha Acubens, Al Zubanah, Sertan Arab sang kepiting
γ Cnc 4.66 158 Asellus Borealis Latin anak keledai ing sisih lor
ζ1 Cnc 4.67 83 lintang gandha Tegmine, Tegmen Latin cangkang (sang kepiting)
ξ Cnc 5.16 380 lintang gandha Nahn Persia irung (sang kepiting)

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Cancer&oldid=821733"