Taun cahya

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Taun cahya punika ngarujuk marang jarak ingkang dipunlangkungi cahya ing wekdal satunggal taun wonten ing hampa udhara. Inggih punika sami kaliyan 9.460.528.405.000 kilometer. Taun cahya dipun enggé ngukut jarak ingkang tebih sanget ing ngèlmu fisika kados ta jarak lintang, galaksi kaliyan ukuran Jagat Raya.

Istilah taun ingkng dipunanggé pétangan inggih punika taun Julian ingkang dangunipun 365.25 dinten utawi 31.557.600 dhetik. Kadhangkawis rata-rata taun tropis 31.556.925,9747 dhetik dipunginakaken. Amargi cahya nempuh kacepetan 299.792.458 mèter per dhetik (m/s) ing salebeting ruang hampa udhara, mila kanthi migunakaken taun Julian, setaun cahya sami kaliyan 9.460.730.472.580.800 kilomèter (5.878.625.373.184 mil).

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Taun_cahya&oldid=816963"