Astrologi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Aries

Astrologi inggih punika praktèk ingkang nggabungaken antawisipun posisi lintang-lintang lan pergerakanipun, dipunsangkutaken kaliyan lelampahan manungsa lan prabawanipun tumrap kagesangan manungasa ing donya.[1]. Astrologi kasebat ilmu Perbintangan. Ilmu Perbintangan anggadhahi sesambetan kalih pétangan inggih punika kanggé nemtokaken wiwitan wulan-wulan lan ngétang lelampahanipun lintang-lintang. Nganggé kalih dhasar perbintangan punika saged dipunmangertosi wekdal-wekdal, jaman-jaman, mangsa, arah kiblat, lan sapanunggalipun. Ilmu perbintangan punika salah satunggalipun cabang saking Èlmu Falak.

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)www.bibleinfo.com(dipuntingali tanggal 7 Agustus 2011)

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Astrologi&oldid=831900"