Gemini

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
GEMINI

Peta Gemini
Daftar lintang ing Gemini
Cekakan Gem
Genitif Geminorum
Simbolisme sang Kembar, Castor & Pollux
Asensio rekta 7
Deklinasi +20
Area 514 derajad pesagi (#30)
Lintang utama 8, 17
Lintang
Bayer/Flamsteed
80
Lintang
mawa planèt
3
Lintang padhang 4
Lintang cedhak 1
Lintang paling padhang Pollux (β Gem) (1.1m)
Lintang paling cedhak GJ 251 (18.2 tc)
Obyèk Messier 1
Udan météor Geminids
Rho Geminids
Rasi lintang
sing wewatesan
Lynx
Auriga
Taurus
Orion
Monoceros
Canis Minor
Cancer
Katon antara lintang +90° lan −60° LS°.
Katon paling cetha ing wektu 21.00 jroning sasi Februari.
'

Gemini (si kembar) iku salah siji saka rasi lintang zodiak. Rasi iki bagéan saka langit mangsa adhem, dumunung ing antarané Taurus ing sisih kulon lan Cancer sing surem ing sisih wétan, Auriga lan Lynx sing amèh ora katon ig sisih lor, sarta Monoceros lan Canis Minor ing sisih kidul.

Jroning Zodiak, individu sing nduwèni lintang Gemini, lair antara tanggal 21 Mei nganti 21 Juni, nalika srengéngé ana ing lintang Gemini.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gemini&oldid=821735"