Virgo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
VIRGO

Peta Virgo
Daftar lintang ing Virgo
Cekakan Vir
Genitif Virginis
Simbolisme sang Perawan
Asensio rekta 13
Deklinasi 0
Area 1294 derajad pesagi (#2)
Lintang utama 9, 15
Lintang
Bayer/Flamsteed
96
Lintang
mawa planèt
9
Lintang padhang 3
Lintang cedhak 9
Lintang paling padhang Spica (α Vir) (1.0m)
Lintang paling cedhak Ross 128 (10.92 tc)
Obyèk Messier 11
Udan météor Virginids
Mu Virginids
Rasi lintang
sing wewatesan
Boötes
Coma Berenices
Leo
Crater
Corvus
Hydra
Libra
Serpens Caput
Katon antara lintang +80° LU° lan −80° LS°.
Katon paling cetha ing wektu 21.00 jroning sasi Mei.
'

Virgo (perawan) iku sawijining rasi lintang saka zodiak. Dumunung ing antara Leo ing sisih kulon lan Libra ing sisih wétan, rasi iki salah siji saka rasi lintang paling gedhé ing langit. Virgo bisa ditemokaké kanthi gampang liwat lintang α-né, Spica.

Jroning Zodiak, individu sing nduwèni lintang Virgo, lair antara tanggal 23 Agustus nganti 22 September, nalika srengéngé ana ing lintang Virgo.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Virgo&oldid=821732"