Draco

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
DRACO

Peta Draco
Daftar lintang ing Draco
Cekakan Dra
Genitif Draconis
Asensio rekta 17
Deklinasi +65
Area 1083 derajad pesagi (#8th)
Lintang utama 14
Lintang
Bayer/Flamsteed
76
Lintang
mawa planèt
6
Lintang padhang 3
Lintang cedhak 7
Lintang paling padhang Gamma Draconis (2.24m)
Lintang paling cedhak Struve 2398 ( tc)
Obyèk Messier 1
Udan météor Draconids
Rasi lintang
sing wewatesan
Boötes
Hercules
Lyra
Cygnus
Cepheus
Ursa Minor
Camelopardalis
Ursa Major
Katon antara lintang +90° lan −15°.
Katon paling cetha ing wektu 21.00 jroning sasi July.
'

Draco inggih punika sebuah rasi bintang (rasi bintang) ing langit lor tèbih . asmanipun inggih punika basa Latin kanggè naga. Draco mbotèn natè kèlèp saking horizon amargi piyambakipun panggenanè ing hemisfer lor. Draco inggih punika salah satunggaling saking 48 rasi bintang ingkang dipunpanggihakèn dèning antariksawan abad ke-2 Ptolemius, lan ngantos sakmènika ajèg dados salah satunggaling saking 88 rasi bintang modern. Draco : Cekakan: dra Genitivus: draconis Terjemahan: naga Peoria masyarakat astronomi draco halaman Bintang interaktif grafik ingkang ( pulau jawa applet ). [1]

Penjelasan[sunting | sunting sumber]

Eltanin (Gamma Draconis) inggih punika bintang ingkang ageng ing Draco, kaliyan magnitude menika 2,24 unit magnitude.

Salah satunggaling objek angkasa ing salèbèting Draco inggih punika Nebula Mata Kucing (NGC 6543), sebuah nebula planetaris ingkang katingal kadasta disk biru. Wontèn pintèn-pintèn galaksi ingkang buram ing Draco, kadasta galaksi NGC 5866, mènika ugi dipunsèbat dados Obyek Messier 102. Sanèsipun punika ugi wontèn galaksi kerdil Draco, salah satunggaling galaksi ingkang mbotèn terlalu bercahaya ing angkasa, kaliyan magnitude absolut sawètawis -8,6 lan berdiameter antawis 3.500 taun cahaya, dipuntemuken dening Albert G. Wilson saking Observatorium Lowell ing taun 1954.

Bintang Thuban (Alpha Draconis) inggih punika bintang Lor ing antawis taun 2700 SM, menawi ing wancine para suku Mesir kino. Nderek presesi, bintang Thuban badhe sepisan ugi dados bintang lor sawetawis 210.000 taun malih.

Draco ing mitologi[sunting | sunting sumber]

Draco inggih punika salah satunggaling rasi bintang ingkang paling lami dipunmangertosi ing salah satunggaling catatan astronomi kino, bangsa Mesir kino asmanipun dados bintang Tawaret, dewi saking langit utara ing daftar Dewa-Dewi menika. Dipunanggep asring wonten amergi rasi bintang punika mboten nate terbenam, Draco dipungambaraken dados tiyang Dewi ingkang setia lan protektif ingkang saliranipun inggih punika campuran buaya, manungsa, singa betina, lan kuda nil.

Bangsa Yunani dipunparingi asma Draco sang naga. Ing salah satunggaling mitos Eropa ingkang langkung misuhur , Draco me]akili Ladon, lan naga punika dipungambaraken gadahi satus kepala ingkang njaga apel emas gadahan Hesperides. Anggota kesebelas saking Kedua Belas Pekerja Heracles nyobi mendhet apel-apel punika. Menika niduraken Ladon kaliyan musik, lajeng mendhet apelipun. Miturut legenda, Dewi Hera lajeng numpak ing langit lan ngabadiaken dados rasi bintang Draco.

Bangsa Arab mboten ningali dados sebuah naga, ananging dados sebuah pola bintang ingkang dipunasmani Ibu Unta.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Refrensi[sunting | sunting sumber]

Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cithakan:DaftarRasiBintang Cithakan:Angkasa-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Draco&oldid=835744"