Aquarius

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Aquarius

Aquarius yaiku salah sawiji saka 88 rasi lintang ing langit. Jroning Zodiak, wong kang nduweni lintang Aquarius, yaiku wong kang lair antarane 20 Januari nganti 18 Februari.

Mitos[sunting | sunting sumber]

Aquarius digambarake minangka bocah lanang enom kang lagi nyuntak banyu saka sawijining amphora marang cangkem iwak kidul, kang diakili konstelasi Piscis Austrinus.[1]

Jroning mitologi Yunani, Aquarius yaiku Ganymede, bocah enom kang diculik dening dewa Zeus. Zeus ngutus elang, Aquila, kanggo nyulik Ganymede supaya ora ngurusi wedhus-wedhuse maneh. Ganymede arep didadeake juru omben-omben kanggo para dewa Olimpia. Konstelasi aquarius kerep dianggep cangkir Ganymede.[2]

simbol aquarius

Visualizacion alternativa acuario.png

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)aquarius constellation (kaundhuh tanggal 28 Oktober 2012)
  2. ^ (id)Aquarius (kaundhuh tanggal 28 Oktober 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aquarius&oldid=834973"