Ujung (Géografi)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Florida, tuladha ujung.

Ujung (Latin: paeninsula) ya iku sebidang lemah kang njorok ning lautan lan diubengi déning banyu. Kaya ta, Ujung Florida, Ujung Malaya, lan Ujung Skandinavia.[1][2][3][4] Banyu kang ngubengi ujung biasané permanen (mesti ana banyuné; ora tau asat). Ujung nduwèni dasanama, kaya ta, headland, cape, island promontory, bill, point, utawa spit.[5] Saben-saben ujung nduwèni pucuk, kang karan tanjung.[6] Ing basa Inggeris tembung jamak saka ujung yaiku peninsulas utawa peninsulae.

Ujung uga nduwèni laladan sempit kang diapit déning loro badan air kang cedhak. Laladan sempit iki uga kasebut laladan genting.

Pira-pira ujung ing donya[besut | besut sumber]

Èurasia[besut | besut sumber]

Benua Èropah[besut | besut sumber]

"Ujung" Balkan[besut | besut sumber]

Ujung Iberia[besut | besut sumber]

ngliputi Spanyol lan Portugal, Andorra lan dependensi Inggris Gibraltar.

Ujung Skandinavia[besut | besut sumber]

Ngliputi Swedia dan Norwegia

Britania Raya[besut | besut sumber]

Inggris[besut | besut sumber]
Skotlandia[besut | besut sumber]
Wales[besut | besut sumber]
Irlandia Utara[besut | besut sumber]

Republik Irlandia[besut | besut sumber]

Timur Tengah[besut | besut sumber]

Subbenua India[besut | besut sumber]

India Kidhul (Ujung India).

Asia Timur[besut | besut sumber]

Ujung Korea[besut | besut sumber]

Jepang[besut | besut sumber]

Kyushu:

Honshu:

Filipina[besut | besut sumber]

Indonesia[besut | besut sumber]

Ujung sok karan minangka "ujung" (secara harafiah artiné "tanjung")

Amérika[besut | besut sumber]

Amérika Sarékat[besut | besut sumber]

Kanada[besut | besut sumber]

Tanah Hijau (Daerah Denmark)[besut | besut sumber]

Mèksiko[besut | besut sumber]

Amérika Tengah[besut | besut sumber]

Amérika Kidul[besut | besut sumber]

Karibia[besut | besut sumber]

Australia lan Oséania[besut | besut sumber]

Australia[besut | besut sumber]

Pantai di Ujung Mornington

Selandia Baru[besut | besut sumber]

Papua Nugini[besut | besut sumber]

Afrika[besut | besut sumber]

Antartika[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]