Kriméa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Krimea)

Kriméa utawa Krim (Rusia: Кры́мский полуо́стров; Ukraina: Кри́мський піво́стрів; Tatar Kriméa: Къырым ярымадасы) iku tanjung ing sakiduling Ukraina ing pinggiring Segara Ireng. Tlatah iki dadi laladan pasulayan antara Ukraina lan Fédérasi Rusia. Wiwit taun 2014, Kriméa dadi bagéan Rusia, sawisé sawijining referendum kontrovèrsial. Nanging perkara iki ora diakoni déning Ukraina lan bala-balané.

Delengen uga[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kriméa&oldid=1059700"