Kriméa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Krimea)
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Kriméa utawa Krim iku sawijining tanjung ing sakiduling Ukraina ing pinggiring Segara Ireng. Tlatah iki dadi dhaérah pasulayan antara Ukraina lan Fédérasi Rusia. Wiwit taun 2014, Kriméa dadi bagéan Rusia, sawisé sawijining referendum kontrovèrsial. Nanging perkara iki ora diakoni déning Ukraina lan bala-balané.

Delengen uga[sunting | Owah sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kriméa&oldid=935226"