Krim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Citra satelit Tanjung Krim (2015)

Kriméa utawa Krim (Rusia: Кры́мский полуо́стров; Ukraina: Кри́мський піво́стрів; Tatar Kriméa: Къырым ярымадасы) iku tanjung ing sakiduling Ukraina ing pinggiring Segara Ireng. Tlatah iki dadi laladan pasulayan antara Ukraina lan Fédérasi Rusia. Wiwit taun 2014, Kriméa dadi pérangan Rusia, sawisé siji referendum kontrovèrsial. Nanging prakara iki ora diakoni déning Ukraina lan bala-balané.

Uga delengen[besut | besut sumber]