Krim

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Kriméa utawa Krim (Rusia: Кры́мский полуо́стров; Ukraina: Кри́мський піво́стрів; Tatar Kriméa: Къырым ярымадасы) iku tanjung ing sakiduling Ukraina ing pinggiring Segara Ireng. Tlatah iki dadi laladan pasulayan antara Ukraina lan Fédérasi Rusia. Wiwit taun 2014, Kriméa dadi pérangan Rusia, sawisé sawijining referendum kontrovèrsial. Nanging perkara iki ora diakoni déning Ukraina lan bala-balané.

Uga delengen[besut | besut sumber]