Masjid Safinatus Salam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Masjid Safinatus Salam iku dumunung ana ing tlatah désa Pengayaman Buleleng Bali, Indonésia. Wangunan Masjid Safinatus Salam iku isih ngandut arsitèktur yasan masjid kang ana ing tlatah Jawa lan madeg ing taun 1639 ing Kumpi Kiai Yahya.Kumpi ya iku gelar kang ana ing donya sosial kang cukup dhuwur.Uga Masjid iki didadèkaké pusat panjebaran Islam ing Pulo Bali kaanan kayak mengkene dibuktekake anané langgar kanthi cacah 19 mushala kang dumunung ana ing Pengayaman kang dipandegani karopandatang muslim jawa lan bugis.

Rujukan[besut | besut sumber]