Masjid Baitul Qadim Lolohan Wétan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Masjid Agung Al-Baitul Qadim ya iku salah sijiné masjid kang paling tuwa ing kabupatèn Jembrana, Bali.Al-Baitul Qadim kang artiné omah tuwa kang tumuju kanggo ngèlingake marang umat Islam mliginé kang dumunung ana ing Bali.Masjid Agung Al-Baitul Qadim dadi masjid kang tuwa dhéwé ing tlatah bali lan madegke dibangun déning para dai lan mubalig kang teko kanggo nyebarake agama Islam ing pulau dewata.Masjid Al-baitul Qadim dumunung ana ing désa Loloan kidul, Nagara, Bali, kurang luwih pitung kilo mèter saka segara jawa.Madeg kang di tokoi déning mubalig bugis - Makasar kang asalé saka Sulawesi wétan ing lemah kanthi ombo 800m² lan bagunan masjid 400m².

Sajarah[besut | besut sumber]

Ing pagembangé saka taun ing taun masjid al-baitul qodim anané mubalig kang teka saka tlatah Trengganu Malaysia uga mubalig saka Hadhramaut, Arab Saudi