Surat As Saff

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
as-Saff
الصّفّ
As-Saff.png
Informasi
Makna Barisan
Klasifikasi Madaniyah
Surat ka 61
Juz Juz 28
Statistik
Gunggung ruku' 2 ruku'
Gunggung ayat 14 ayat

Surat As-Saff (basa Arab:الصّفّ, "Barisan") iku surat angka 61 sajeroning al-Qur'an. Surat iki kagolong surat Madaniyah lan dumadi saka 14 ayat. Dijenengaké As Saff, amarga ing ayat 4 surat iki ana tembung Shaffan kang tegesé siji barisan. Ayat iki nerangaké apa kang diridhai Allah sawisé nerangaké apa kang dimurkai Allah. Ing ayat 3 diterangaké yèn Allah murka marang wong kang mung pinter omong waé nanging ora nglaksamakaké apa kang diomoingaké. Lan ing ayat 4 diterangaké yèn Allah seneng marang wong kang mraktèkaké apa kang diucapaké ya iku wong-wong kang perang ing dalan Allah sajeroning sawiji barisan.

Pokok-Pokok Isi[besut | besut sumber]

  • Kabèh kang ana ing langit lan ing bumi tasbih marang Allah
  • Anjuran jihad ing dalan Allah.
  • Pengikut-pengikut nabi Musa lan Isa a.s. tau ngingkari ajaran-ajaran nabiné. Semono uga kaum musyrik Mekkah péngin arep matèni cahyaning Allah (agama Islam).
  • Ampunan Allah lan swarga bisa digayuh kanthi iman lan berjuang negakaké kalimat Allah nganggo bandha lan jiwa.

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Surat Sadurungė:
Surat Al Mumtahanah
Al-Qur'an Surat Sabanjurė:
Surat Al Jumu’ah
Surat 61