Kitab Yosua: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
14 bèt wis ditambahake ,  10 taun kepungkur
c
bot Menambah: yo:Ìwé Joṣua; kosmetik perubahan
c (bot Menambah: sv:Josua (bok))
c (bot Menambah: yo:Ìwé Joṣua; kosmetik perubahan)
[[Yosua]] dijupuk saka basa [[Ibrani]]: יהושׁע ''Yehoshua utawa Yəhôšuª‘'', sing tegesé “karo pitulungan sang [[Yahwe]]. Saliyané asma nabi sing jaré nulis [[kitab]] iki sing jenengé padha, ya uga asmané Gusti [[Yesus]] ing [[basa Aram]].
 
Kitab Yosua ngwedharaké kandha caritaning bangsa [[Israel]] nalika mangrebut negara [[Kanaan]], dipimpin déning Yosua. Ya dhèwèké iku sing nggantèni [[Musa]] mimpin umat Israel. Kadadéyan-kadadéyan wigati sing dikandhaaké ing buku ini yakuwi antara liya: panyabrangan ing [[Kali Yordan]], Bedhahé kutha [[Yerikho]], perang ing Ai, lan pangukuhan anyar prajanjian antara Gusti Allah karo umat-E.
 
Salah sijining pethikan misuwur saka buku iki yakuwi: “ Saupama kowé padha ora gelem ngabdi marang Allah, padha netepna putusan ing dina iki uga, sapa sing arep kokbektèni. Apa brahala-brahala sing biyèn disembah déning para leluhurmu ing Mésopotamia, apa brahala-brahalané wong Amori sing panggonané saiki kokenggoni. Déné aku lan kulawargaku, arep padha ngabekti marang Allah."
 
{{stub}}
[[vi:Sách Giôsuê]]
[[yi:ספר יהושע]]
[[yo:Ìwé Joṣua]]
[[zh:約書亞記]]
[[zh-min-nan:Iok-su-a-kì]]
38.965

besutan

Menu navigasi