Masjid Raya Pekanbaru

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Masjid Raya Pekanbaru

Masjid Raya Pekanbaru
Wedharan dhasar
Papané Pekanbaru, Riau, Indonésia
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Spesifikasi
Kubah segi telu, cacaé 3, taun 1762

Masjid Raya Pekanbaru iku salah sijiné masjid kang dumunung ing kutha Riau. Masjid Raya Pekanbaru dimadegake ing abad 18 (wolulas) ± taun 1762 lan kagolong masjid kang tuwa dhéwé ing pekanbaru.Masjid kang ana ing dalan senapelan iki duwé arsitèktur kuno.Masjid kang paninggalané karajan Siak Sri Indraura kang duwé tahta ing pekanbaru (senapelan) ing mangsa Sultan Abdul Jalil Alamuddin Syah kang dadi sultan kaping 4 (papat) banjur diterusake ingmangsa Sultan Muhammad Ali Abdul Jalil Muazzam Syah kang dianggkat dadi Sultan siak kaping lima.

Sajarah[besut | besut sumber]

Sajarah riau ing taun 1762 ing mangsa Sultan Abdul Jalil Alamuddin Syah mboyong karajan siak sri Indrapura saka Mempura Besar ing gunung Senapelan (ing saiki mau kampung bukit).Wis dadi adat ing mangsa raja-raja melayu mboyong karajan lan yasa pura raja , balai rapat lan masjid.Ketelu yasan iku wangun diyasa kanggo lambang utawa simbol kekonconan pamaréntah adat lan ulama/agama.ing mangsa iku sok diarani karan jeneng Tali Terpilin Tiga (tali kang duwé plintiran telu).