Masjid Jami Banjarmasin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Jami Banjarmasin
Masjid Jami Banjarmasin.jpg
Informasi umum
PrenahIndonésia Banjarmasin, Indonésia
Koordhinat géografi3°18′24″S 114°35′42″E / 3.30667°S 114.59500°E / -3.30667; 114.59500Koordhinat: 3°18′24″S 114°35′42″E / 3.30667°S 114.59500°E / -3.30667; 114.59500
Afiliasi agamaIslam
ProvinsiKalimantan Selatan
Deskripsi arsitektur
Jinis arsitèkturMasjid
Gaya arsitekturBanjar, Kolonial
Taun rampung1777
Spesifikasi
BahanUlin

Masjid Jami' Banjarmasin utawa dikenal uga Masjid Jami' Sungai Jingah ya iku masjid bersejarah ing kutha Banjarmasin, Kalimantan Selatan. Masjid berarsitektur Banjar lan kolonial (indish) kang digawé saka bahan dhasar kayu ulin iki diadhekake ing taun 1777.[1] Masjid iki luwih identik mau Masjid Jami Sungai Jingah.[1] Lokasi kang awal pambangunan masjid ya iku ing pinggir Kali Martapura, banjur sak sampune masjid iki dipindahake ing Jalan Masjid kalurahan Antasan Kecil Timur,[2] Kota Banjarmasin pada taun 1934.[3]

Sajarah[besut | besut sumber]

Lain-lain[besut | besut sumber]

Ing masjid iki ana kantor Majelis Ulama Indonesia kutha Banjarmasin lang ing mburi masjid ana pemakaman umum kang uga ana Komplek Makam Pangeran Antasari.

Masjid Jami iki rencanane bakal direnovasi déning Pamaréntah Provinsi Kalimantan Kidul kanthi anggaran dana dugi kurang luwih 9,5 milyar Rupiah. Renovasi iki dilakuake kanthi ora ngubah wujud dhasar lan arsitèktur aslinya, tumrap kanggo jaga aji-aji historisipun.

Catethan Sikil[besut | besut sumber]


Koordhinat: 3°18′24″S 114°35′43″E / 3.30657711581°S 114.595331401°E / -3.30657711581; 114.595331401{{#coordinates:}}: ora bisa luwih saka siji tag utama per kaca