Masjid Cheng Ho Palembang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar:19534large.jpg
Masjid Cheng Hoo Sriwijaya Palembang
Gambar:Cheng Hoo1.jpg
Masjid Cheng Hoo

Masjid Cheng Hoo Palembang inggih punika saged dipunsebat kaliyan asma Masjid Al Islam Muhammad Cheng Hoo Sriwijaya Palembang inggih punika Masjid ingkang mauwarna Muslim Tionghoa kathi wonten ing tlatah Jakabaring Palembang. Masjid punika dipunadegake ing para sesepuh, penasihat, pangurus Persatuan Islam Tionghoa Indonésia utawa saged dipunsingkat déning (PITI) Sumatra Ler, sarta tokoh masarakat Tionghoa ing sakiteré Palembang.Masjid ingkang dipunadegaken cagak ingkang taksih gadah katurunan punika inggih gadah imam énggal kang sampun hafal 30 (tigangdasa) juz saking kitab suci umat Islam, Al-Quran inggih punikakanthi asma Choirul Rizal Salajengipun, Masjid ingkang dipunadengake kaliyan perpaduan unsur Cina, melayu, lan nusantara punika sampun ngerampungi salah satunggalipun pérangan masjid kados griya imam, seketeng lan nguripake panggonan kanggé sekolah Al-Quran kanggé anak-anak lan boten dipunpungut bayar.