John Steinbeck

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka John Ernst Steinbeck)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
John Steinbeck
JohnSteinbeck.JPG
John Steinbeck karo anaké lanang John (19 taun)
Lair (1902-02-27)Fèbruari 27, 1902
Salinas Valley, California, AS
Pati Dhésèmber 20, 1968(1968-12-20) (umur 66)
New York, New York, AS
Pakarya Penulis
Karya gedhé The Grapes of Wrath; Of Mice and Men
Bebungah utama Pamenang bebungah Nobel Sastra
1962

John Ernst Steinbeck (Salinas, California, 27 Fèbruari 1902 - New York City, 20 Dhésèmber 1968) iku salah siji penulis Amérikah Sarékat misuwur ing abad kaping-20 sing menangaké Bebungah Nobel Sastra ing taun 1962.

Steinbeck mlebu Universitas Stanford kanthi terputus-putus antara 1920 lan 1926 nanging ora ngétukaké gelar. Steinbeck nyambut gawé minangka buruh sinambi nulis, lan pangalamané agawé panggambaran kauripan buruh sajeroning carita-caritané dadi otentik. Steinbeck ngentèkaké sapérangan gedhé uripé ing Monterey County, California.

3 buku roman pisanan—Cup of Gold (1929), The Pastures of Heaven (1932), lan To a God Unknown (1933)—ora suksès, nanging Steinbeck dadi misuwur amarga Tortilla Flat (1935; difilmaké 1942), sing kanthi nrenyuhaké nyritakaké wong-wong Meksiko-Amérika. Sajeroning Dubious Battle (1936) digambaraké mogok massal para buruh tani. Buku roman Mice And Men (1937; difilmaké 1939 lan 1999) iku wujud carita tragis ngenani ikatan sing anèh lan komplèks antara 2 buruh migran.

Pranala njaba[besut | besut sumber]