Pelita Jaya Jawa Kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pelita Bandung Raya
Logo Pelita Bandung Raya
Nama lengkap Pelita Bandung Raya
Julukan The Young Guns
Ikan Balidra
Diadegaké 11 November 1986
Pemilik Indonésia Ari D. Sutedi
Pengelola Indonésia Tri Goestoro
Liga Liga Super Indonesia
2011-12 6
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum tandang
Soccerball current event.svg Musim ini

Pelita Bandung Raya (sakderengé kanthi jeneng Pelita Jaya FC) ya iku sawijining klub sepak bola Indonesia kang markase ana ing Bandung, Jawa Kulon, Indonesia. Kiprah pertama klub iki kanthi jeneng anyar direncanaaké bakal kadadeyan ing Liga Super Indonesia 2013. Klub iki ya iku klub kang bédha kanthi Bandung Raya ananging pemilik kang ugi padha, Ari D. Sutedi.

Sejarah[besut | besut sumber]

Pelita Jaya FC uga sempet dadi juara Galatama kaping papat ing nem taun kaakhir kompetisi kasebut sakderengé Galatama dilebur ing taun 1994 kangge mbentuk Liga Indonesia bareng kompetisi Perserikatan.

Nama[besut | besut sumber]

Pelita Bandung Raya ugi pirang-pirang ganti jeneng :

[besut | besut sumber]

Pemain[besut | besut sumber]

Skuad sementara 2013[besut | besut sumber]

Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
 ? Indonésia GK Tema Mursadat
 ? Indonésia DF Nova Arianto
 ? Indonésia DF Syafudin
 ? Indonésia DF Edi Hafid Murtado
 ? Indonésia DF Rama Pratama
 ? Indonésia MF Rafid Lestaluhu
 ? Indonésia MF Muhammad Solehudin
 ? Indonésia GK Edi Kurnia
 ? Indonésia DF Isna Irfansyah
 ? Indonésia MF Dolli Ramadhan
No. Pos. Jeneng
 ? Indonésia FW Adi Sulistya
 ? Indonésia DF Arsyad
 ? Indonésia GK Endang Subrata
 ? Indonésia MF Rizky Pello
 ? Indonésia MF Asep Mulyana
 ? Indonésia MF Rendi Saputra
 ? Indonésia FW Adi Sulistya

Skuat 2011–12[besut | besut sumber]

Berikut adalah skuat Pelita Jaya FC 2011–12:[1] Cathetan: Gendéra nuduhaké tim nasional pemain miturut peraturan FIFA. Pemain bisa waé duwé luwih saka siji kewarganegaraan.

No. Pos. Jeneng
1 Sèrbi GK Sasa Radivojevic
2 Indonésia DF Gilang Ginarsa
4 Bulgaria DF Stanislav Zhekov
3 Indonésia DF Victor Igbonefo
5 Indonésia DF Edi Hafid Murtado
6 Indonésia DF Ruben Wuarbanaran
7 Indonésia FW Greg Nwokolo
8 Indonésia MF Egi Melgiansyah
9 Republik Makedonia FW Aleksander Bajevski
10 Malaysia FW Mohd Safee Mohd Sali Captain sports.svg
11 Indonésia MF Dedi Kusnandar
12 Indonésia GK Shahar Ginanjar
14 Indonésia DF Ruben Karel Sanadi
16 Indonésia MF Maqdis Shalim Alfarisi
17 Indonésia FW Joko Sasongko
No. Pos. Jeneng
18 Indonésia FW Engel Berd Sani
19 Indonésia DF Ipan Priyanto
20 Indonésia FW Feriansyah Mas'ud
21 Indonésia GK I Made Wardana
22 Indonésia MF Andesi Setyo Prabowo
23 Indonésia DF Riyandi Ramadhana
27 Indonésia DF Firdaus Ramadhan
29 Indonésia FW Jhonny van Beukering
45 Indonésia MF Erik Setiawan
94 Indonésia DF Tri Rahmad Priadi
77 Liberia MF John Tarkpor Sonkaliey
 ? Indonésia GK Fadhil Mahbuby
 ? Indonésia FW Titus Bonai

Mantan pemain terkenal[besut | besut sumber]

Pemain asing[besut | besut sumber]

AFC

CAF

CONMEBOL

UEFA

Pemain lokal[besut | besut sumber]

Pelatih[besut | besut sumber]

Posisi Nama Asal Masa jabatan
Pelatih Kepala Simon McMenemy  Inggris Oktober 2012 - sekarang
Asisten Pelatih
Asisten Pelatih
Pelatih Kiper
Fisioterapis
Tim Dhokter
Masseur
Kitman 1
Kitman 2

Mantan pelatih[besut | besut sumber]

Prestasi[besut | besut sumber]

Galatama[besut | besut sumber]

  • 1986/1987 : Runner-up
  • 1987/1988 : Runner-up
  • 1988/1989 : Juara
  • 1990 : Juara
  • 1993/1994 : Juara

Liga Indonesia[besut | besut sumber]

  • 1994/95 : Delapan Besar
  • 2008/09 : Delapan Besar
  • 2009/10 : Peringkat 15
  • 2010/11 : Peringkat 13

Pranala Njaba[besut | besut sumber]

Cathetan Sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ Daftar skuat pelita Jaya FC
  2. ^ Pelita Jaya Langkah Awal RD Go International id.berita.yahoo.com, diakses 21 Januari 2012
  • (id) "Pelita Jaya Purwakarta: Belum Bikin Gentar", BOLA, No. 1671, 14 November 2006

Cithakan:Skuat Pelita Jaya Cithakan:LSI