Stadion Si Jalak Harupat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stadion Si Jalak Harupat
Si Jalak Harupat
Stadion Si Jalak Harupat
Nama lengkap Stadion Si Jalak Harupat
Lokasi Indonésia Sorèang, Bandhung,
Indonésia
Koordinat 6°59′48″S 107°31′47″E / 6.996534°S 107.529765°E / -6.996534; 107.529765
Dibuat Januari 2003
Dibuka 26 April 2005
Ditutup Isih dibuka
Pemilik Pamaréntah Kabupatèn Bandhung
Operator Pamaréntah Kabupatèn Bandhung
Permukaan Suket zoyzia matrella lin mer
Biaya konstruksi 67,5 milyar Rupiah
Kapasitas 40.000
Pemakai
Persikab Bandung (2005-saiki)
Persib Bandung (2008-saiki)
Pelita Jaya (2008-2009)

Si Jalak Harupat ya iku stadion ulah raga kang mapan ana ing désa Kopo lan Cibodas, Kacamatan Sorèang, Kabupatèn Bandhung.[1] Jeneng Si Jalak Harupat dijupuk saka jejuluk sawijining pahlawan nasional saka Bojongsoang, Bandung ya iku Otto Iskandardinata. Saiki stadion si jalak harupat dadi duwèké Pamaréntah Kabupatèn Bandhung. Persikab Bandung, kang dadi wakil saka Kabupatèn Bandung ana ing kompetisi Liga Indonésia ndadèkaké satadion iki dadi kandange. Saliyané Persikab bandung tim sakhuta Persikab, Persib uga ndadèkaké stadion iki dadi homebase. Stadion iki dibangun wiwit saka sasi Januari 2003 nalika iku Kabupatèn Bandung dibawahi bupati Obar Sobarna. Sawisé dadi stadion si jalak harupat diresmikake nalika dina dadine Kabupatèn Bandung kaping 364, tanggal 26 April 2005 déning Agum Gumelar kang njabat dadi Ketua Umum Komite Ulah raga Nasional Indonésia Pusat.[2]

Fasilitas[besut | besut sumber]

Fasilitas kang ana ing stadion iki ya iku:

  • Lapangan bal-balan dadi arena utama, suket ing lapangan iki ya iku jinis zoyzia matrella lin mer kang bisa meminimalake cedera juru main.
  • Lampu kanggo lapangan duwé kakuwatan 1.000 lux kang mungkinake ditindakaké tetandhingan wayah wengi.
  • Papan skor (scoring board) elektronik.
  • Lintasan (track) kanggo atletik kanthi ukuran kang standar cacahé 8 lintasan.
  • Tribun penonton kang bisa nampung 27.000-40.000 penonton.
  • Fasilitas komersial.
  • Fasilitas penunjang liyané kaya toilèt, kantin, ruang ganti juru main, ruang wasit, lan liya-liyané.

Jembar yasan saka stadion iki ya iku:

  • Wangunan 28.177 m²
  • Lapangan bal-balan 7.500 m²
  • Lansekap 13.000 m²

Cathetan suku[besut | besut sumber]