Masjid Sultan Siak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Masjid Sultan Siak ya iku masjid kang dadi saksi anané sajarah anané karajan Melayu Siak Sri Indrapura ing Sumatra Wétan (ing mangsa sakiki kagolong provinsi riau) Indonésia. Masjid sultan siak madeg ing taun 1926 ing mangsa pamaréntahan Sultan Qasim lan Sultan Siak kang pungkasan. Ing magsa sultan masjid iki dijenengi masjid Syahbuddin lan jeneng iki dianggo nganti seprene.Jeneng kang nggunakaké loro basa ya iku syah (basa persi kang artiné panguasa) lan ad-din (basa Arab kang artiné agama)