Masjid Jami Sungai Banar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Jami Sungai Banar
Masjid Jami Sungai Banar.jpg
Wedharan dhasar
Papané Indonésia Hulu Sungai Utara, Indonésia
Kanggo agama Islam
Propinsi Kalimantan Selatan
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Gagrag wangunan Banjar
Taun rampung 1804
Spesifikasi
Dawa 25 mèter
Amba 20 mèter
Kubah 1
Menara 1
Bahan Ulin, Sirap

Masjid Jami Sungai Banar ya iku masjid tuwa dhéwé ing Kalimantan Selatan kang manggon ing tepi Sungai Nagara, sakiwa-tengené 3 km saka Amuntai, Kabupatèn Hulu Sungai Utara, tepat é ing désa Jarang Kuantan, kacamatan Amuntai Selatan.

Sajarah[besut | besut sumber]

Masjid pertama ing Amuntai iku dibangun taun 1804 Masèhi (1218 Hijriyah saka pananggalan Islam). Didokumèntasiaké ing cathetan pahatan ing bedug kang isih dimanfaataké.

Cathetan suku[besut | besut sumber]