Masjid Jami Sungai Banar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Jami Sungai Banar
Masjid Jami Sungai Banar.jpg
Informasi umum
PrenahIndonésia Hulu Sungai Utara, Indonésia
Afiliasi agamaIslam
ProvinsiKalimantan Selatan
Deskripsi arsitektur
Jinis arsitèkturMasjid
Gaya arsitekturBanjar
Taun rampung1804
Spesifikasi
Dawa25 mèter
Amba20 mèter
Kubah1
Menara1
BahanUlin, Sirap

Masjid Jami Sungai Banar ya iku masjid tuwa dhéwé ing Kalimantan Selatan kang manggon ing tepi Sungai Nagara, sakiwa-tengené 3 km saka Amuntai, Kabupatèn Hulu Sungai Utara, tepat é ing désa Jarang Kuantan, kacamatan Amuntai Selatan.

Sajarah[besut | besut sumber]

Masjid pertama ing Amuntai iku dibangun taun 1804 Masèhi (1218 Hijriyah saka pananggalan Islam). Didokumèntasiaké ing cathetan pahatan ing bedug kang isih dimanfaataké.

Cathetan suku[besut | besut sumber]