Masjid Al-Ittihad Brebes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Masjid Al-Ittihad
Al-Ittihad Mosque.jpg

Masjid Al-Ittihad

Wedharan dhasar
Papané Desa Jatibarang
Kabupatèn Brebes, Jawa Tengah, Indonesia
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Gagrag wangunan Turki-Arabia
Spesifikasi

Masjid Al-Ittihad ya iku salah sawiji papan panggonan ibadah umat Islam ngadeg ana ing Jatibarang, Brebes, Jawa Tengah. Masjid iki uga misuwur lan gedhé amarga taksih kerep digawé sinau para santri saka pondok-pondok pesantren ana ing Brebes.

Prosès Pembangunan[besut | besut sumber]

Pembangunan Masjid Al-Ittihad diwiwiti tanggal 6 Maret 2001 lan rampung sarta diresmèkaké ing tanggal 3 Maret 2008. Pembangunan sing direncanakaké rampung jroning 4 taun iku wusanané mundur saka jadwal amarga mundhaké reregan bahan-bahan bangunan.

Masjid iki madeg ing palemahan sing jembaré 5.000 mèter pesagi lan bisa nampung kurang luwih 10.000 jamaah. Masjid Al-Ittihad arupa asil relokasi saka masjid sing biyèn ana ing sisih kidul pasar Jatibarang.

Wujudé masjid[besut | besut sumber]

Masjid iki nduwèni loro menara sing dhuwuré kurang luwih 40 m kanthi kubah gedhé sing dikubengi déning 8 kubah cilik-cilik. Masjid mawa jogan rong tingkat iki duwé 1 mimbar khotbah, 1 mihrab pangimaman, 4 pilar panyangga utama, 2 papan wudhu, 2 MCK, 3 kantor pengurus, 1 perpustakaan, lan plataran ngarep masjid dadi taman lan panggonan parkir.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 6°57′52″S 109°3′16″E / 6.96444°S 109.05444°E / -6.96444; 109.05444