Masjid Al-Ittihad Brebes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Al-Ittihad
Al-Ittihad Mosque.jpg
Masjid Al-Ittihad
Informasi umum
PrenahDésa Jatibarang
Kabupatèn Brebes, Jawa Tengah, Indonesia
Afiliasi agamaIslam
Deskripsi arsitektur
Jinis arsitèkturMasjid
Gaya arsitekturTurki-Arabia

Masjid Al-Ittihad ya iku salah sawiji papan panggonan ngibadah umat Islam ngadeg ana ing Jatibarang, Brebes, Jawa Tengah. Masjid iki uga misuwur lan gedhé amarga taksih kerep digawé sinau para santri saka pondok-pondok pesantren ana ing Brebes.

Prosès Pembangunan[besut | besut sumber]

Pembangunan Masjid Al-Ittihad diwiwiti tanggal 6 Maret 2001 lan rampung sarta diresmèkaké ing tanggal 3 Maret 2008. Pembangunan sing direncanakaké rampung sajeroning 4 taun iku wusanané mundur saka jadwal amarga mundhaké reregan bahan-bahan yasan.

Masjid iki madeg ing palemahan sing jembaré 5.000 mèter pesagi lan bisa nampung kurang luwih 10.000 jamaah. Masjid Al-Ittihad wujud asil relokasi saka masjid sing biyèn ana ing sisih kidul pasar Jatibarang.

Wujudé masjid[besut | besut sumber]

Masjid iki duwé loro menara sing dhuwuré kurang luwih 40 m kanthi kubah gedhé sing dikubengi déning 8 kubah cilik-cilik. Masjid mawa jogan rong tingkat iki duwé 1 mimbar khotbah, 1 mihrab pangimaman, 4 pilar panyangga utama, 2 papan wudhu, 2 MCK, 3 kantor pengurus, 1 pabukon, lan plataran ngarep masjid dadi taman lan panggonan parkir.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 6°57′52″S 109°3′16″E / 6.96444°S 109.05444°E / -6.96444; 109.05444