Januari 2009

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

26 Januari 2009 - Grahana srengéngé cincin katon kaping 26 Januari 2009 ing Samudra Hindhia bagéyan kidul, ujung kidul Pulo Sumatra (Lampung), Selat Sundha, Pulo Bangka bagian kidul, Pulo Belitung, lan Kalimantan, Jawa Kulon bebarengan karo Taun Anyar Imlek.(JawaPos)

Barack Obama
Barack Obama

20 - Barack Obama dilantik minangka Presiden Amérika Sarékat kaping 44. (BBC)

19 - Hamas mèlu nyatakaké gencatan senjata sawisé Israel ngumumaké bakal narik pasukané saka Lurung Gaza jroning seminggu. (detikNews)

18 - Kobongan gedhé ing dépo pangisèn BBM duwèké Pertamina ing Plumpang, Jakarta Lor. (Metro TV Online)

17 - Israel sacara sepihak mratélakaké gencatan senjata jroning konflik Israel-Hamas. (NYTimes)

17 - Qatar lan Mauritania mèlu medhot hubungan karo Israel minangka protès ngenani serangan militèr Israel ing Lurung Gaza. (detikNews)

16 - FIA mbatalaké A1GP Indonesia sing sadurungé bakal dianakaké tanggal 6-8 Februari 2009 ing Lippo Village, Tangerang, amarga penyelenggara ora bisa nepati wates wektu kanggo ngrampungaké sirkit. (A1GP)

15 Januari 2009 - Harifin A. Tumpa kapilih dadi Ketua Mahkamah Agung Republik Indonesia. (detikNews)

15 - Montor mabur US Airways pamaburan 1549 tiba ing Kali Hudson sawisé lepas landhas saka Bandhara LaGuardia ing New York City amarga motoré kalebonan manuk. (Yahoo!)

Bendéra Israel
Bendéra Israel

14 - Bolivia lan Venezuela medhot hubungan diplomatik karo Israel minangka protès ngenani serangan militèr Israel ing Jalur Gaza. (detikNews)

14 - Sawisé mudhunaké rega BBM, Pamaréntah Indonesia uga mudhunaké tarip sepur kelas ekonomi kanggo jurusan menengah lan adoh gedhéné 8 persèn, wiwit tanggal 15 Januari 2009. (detikNews)

12 - Cristiano Ronaldo dinobataké minangka Pemain Paling Apik Donya FIFA 2008, ngalahaké Lionel Messi lan Fernando Torres. (detikSport)

12 - Pamaréntah Indonesia mudhunaké rega BBM jinis premium lan solar dadi Rp4.500,00 per liter, sarta tarif dhasar listrik kanggo industri gedhéné rata-rata 8 persèn, wiwit 15 Januari 2009. (detikFinance)

11 - Kapal Motor Teratai Prima 0 sing nggawa 250 penumpang lan 17 awak kapal kèrem ing Tanjung Baturoro, Sendana, Majene, Sulawesi Kulon, nalika lelayaran saka Parepare, Sulawesi Kidul, tumuju Samarinda, Kalimantan Wétan. 18 korban kasil dislametaké lan nasib 249 wong liyané durung kinawruhan. (Kompas.com)

10 - Badan Pengawas Obat lan Panganan (BPOM) nemokaké welasan produk panganan jajanan tanpa idin ing kawasan niaga Sudirman, Jakarta Kidul, DKI Jakarta; salah sajiné ngandhut melamin. (Liputan 6)


8 - Rokèt-rokèt saka Libanon sing ditémbakaké menyang Israel bisa mbukak front kapindho. (AP via Yahoo!)

7 - Massa ing Surabaya nyègel sinagoga Yahudi ing kutha iku lan ngobong bendéra Israel ing palataran ngarepe. (Suara Karya)

4 - Èwon pasukan dharat Israel didhukung barisan tank lan helikopter tempur nglancaraké serangan dharat ing Gaza, Setu wengi. (AP)

4 - Amérika Sarékat mblokir seruan Dewan Keamanan PBB supaya gencatan senjata cepet dilaksanakaké ing Lurung Gaza lan Israel kidul kanthi alesan ora ana kamungkinan Hamas bakal nuruti seruan Dewan minggu kapungkur supaya cepet mungkasi kakerasan. (AP)

4 - Gazprom, raseksa energi Rusia, nyeru marang Ukraina supaya rundingan manèh bab pasulayan sing wis nyebabaké Moskwa mutus pasokan gas menyang negara iku, sinambi ndakwa Ukraina wis nyedhot pasokan sing dikarepaké kanggo Eropah. (AP)

4 - Luwih saka 50 wong ilang nalika sawijining kapal sing kabotan panumpang kèrem ing Kali Saptakoshi, watara 400 km saka Katmandu, Nepal. (AP)

4 - Pasukan Sri Lanka tansaya nyedhak menyang Mullaittivu, distrik alas ing pesisir wétan-lor negara iku sing dadi fasilitas utama militer Macan Tamil. (AFP)

4 - Lindhu kakuwatan 7,2 pada Skala Richter, Ngaat ésuk, ngguncang wilayah Samlauki, Maluku, lan Manokwari, Papua Kulon.(Liputan 6)

4 - Brooke Anderson, juru wicara Presiden Amérika Sarékat kapilih, mratélakaké, Barack Obama nulak mènèhi tanggapan tumrap serangan dharat Israel menyang Lurung Gaza.(Liputan 6)

2 - Lindhu tektonik kanthi kakuwatan 5,4 Skala Richter ngguncang Bengkulu jam 01.37.24 WIB. Katrangan BMG saenggon nyebutaké, lindhu kedadéyan ing titik koordinat 4,45 LS lan 101,13 BT, ing Kabupatèn Bengkulu Lor.(Liputan 6)

Mangga mirsani[sunting | sunting sumber]


Januari-Februari-Maret-April-Mei-Juni-Juli-Agustus-September-Oktober-November-Desember


Dasawarsa Januari Taun :
1900-an 1900 1901 1902 1903 1904 1905 906 1907 1908 1909
1910-an 1910 1911 1912 1913 1914 1915 1916 1917 1918 1919
1920-an 1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929
1930-an 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939
1940-an 1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949
1950-an 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1960-an 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1970-an 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1980-an 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1990-an 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
2000-an 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
2010-an 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
2020-an 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Januari_2009&oldid=815741"