6 Januari

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Januari2014

6 Januari punika, dinten ingkang kaping 6 miturut Kalèndher Gregorian.


Kadadosan Wigati[sunting | sunting sumber]

  • 1858 - Samuel Finley Breese Morse kasil mengetes telegraf listrik.
  • 1912 - New Mexico dipunakeni minangka negara bagian Amérika Serikat kaping-47.
  • 1931 - Thomas Alva Edison ngajengaken panyuwun hak paténné ingkang pungkasan.
  • 1941 - Franklin Delano Roosevelt ngudhar pangandikan Four Freedoms Speech (Wacana Papat Kamardhikan) wontenéng State of the Union Address.
  • 1942 - Pan American Airlines dados maskapai komersial kawitan ingkang nyawisi peladhén muteri jagat.
  • 1950 - Negari Inggris ngakéni kedaulatanipun Republik Rakyat Cina saingga Republik Cina medhot sesambetan diplomatikipun.
  • 1972 - Rumah Sakit Pusat Pertamina (RSPP) dipunbikak kanthi resmi déning Présidèn Soeharto.
  • 1996 - StarVision Plus ndamel dhagelan Spontan.

Wiyosan[sunting | sunting sumber]

Séda[sunting | sunting sumber]

Dinten Riyadi saha Dinten Ageng[sunting | sunting sumber]

Kapurih Mangga Ugi Dipunpriksani[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=6_Januari&oldid=803824"