Selat Sundha

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Selat Sundha

Selat Sundha iku sawijining selat sing ngubungaké Pulo Jawa lan Sumatra ing Indonesia, sarta ngubungaké Segara Jawa karo Samudra Hindhia. Ing titik paling ciut, jembaré selat Sundha mung watara 30 km. Sawetara pulo cilik dumunung ana ing selat iki, antara liya pulo vulkanik Krakatau.

Minangka salah siji saka loro lintasan utama saka Segara China Selatan tumuju Samudra Hindhia (sijiné manèh yakuwi Selat Malaka), Selat Sundha minangka jalur lelayaran wigati. Senadyan bebaya kayadéné ciuté selat lan watu karang, dawané Selat Sundha luwih cendhak tinimbang Selat Malaka saéngga kapal sing layar ing selat iki luwih aman saka serangan bajak laut.

Ing wiwitan taun 1942, ing selat Sundha kedadéyan pertempuran antara pasukan Jepang sing dipimpin déning Laksamana Muda Kenzaburo Hara sing ngaramaké cruiser Sekutu USS Houston lan HMAS Perth nalika kaloro kapal mau nyoba ngadhang pendharatan pasukan Jepang ing Pulo Jawa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Selat_Sundha&oldid=815845"