Gas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Gas iku sawijining fase benda. Kayadéné cuwèran, gas duwé kamampuan kanggo mili lan bisa owah wanguné. Nanging béda karo cuwèran, gas sing ora ketahan ora ngisi sawijining volume sing wis ditemtokaké, sewaliké gas ngembang lan ngisi ruang apa waé ing ngendi gas mau ana. Tenaga gerak/ènèrgi kinetis jroning sawijining gas yaiku wangun dat paling hébat angka loro (sawisé plasma). Amarga panambahan ènèrgi kinetis iki, atom-atom gas lan molekul asring mantul antarané siji lan sijiné, apa manèh yèn ènèrgi kinetis iki tansaya tambah.

Tembung "gas" mungel diciptakaké déning sawijining kimiawan Flandria minangka pangejan ulang saka palafalané kanggo tembung Yunani, chaos (kekacoan).

Pirsanana uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gas&oldid=819658"