Fernando Torres

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Fernando Torres
TorresChelsea2011.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Fernando José Torres Sanz
Tanggal  lair 20 Maret 1984 (umur 30)
Papan  lair    Madrid, Spanyol
Dhuwur 1.86 m (6 ft 1 in)
Posisi main Panyerang
Club information
Klub saiki Liverpool
Nomer 9
Klub remaja
1995–2001 Atlético Madrid
Klub senior1
Taun Klub App (Gls)*
2001–2007
2007–2011
2011-
Atlético Madrid
Liverpool
Chelsea
214 (82)
033 (24)   
Tim Nasional2

2003–
Spain U21
Spain
010 0(3)
053 (16)

1 Panampilan ing Klub senior lan gol
mung diitung ing liga domèstik waé and
correct as of May 18 2008.
2 National team caps and goals correct
as of June 26 2008.
* Panampilan (Gol)

Fernando José Torres Sanz (lair 20 Maret 1984 ing Madrid, Spanyol) kuwi sawijining pamain bal-balan saka Spanyol sing main ing klub Liverpool.

Torres miwiti karir ing Atlético Madrid, miwiti karir minangka pamain profesional ing taun 2001 lan mungkasi kariré ing klub kasebut kanthi 75 gol ing 174 pertandhingan La Liga. Sadurungé kuwi, Torres main rong amngsa ing Segunda División kaping 40 lan nyithak pitung gol. Torres gabung menyang Liverpool ing taun 2007, sawisé klub iki mbayar transfer fee paling larang ing sajarah klub iki lan miwiti mangsa pisanan kanthi nyithak rèkor luwih saka 20 gol ing siji mangsa sawisé Robbie Fowler ing 1995–96.

Statistik[sunting | sunting sumber]

Panampilan klub
Klub Mangsa Flag of Spain La Liga Copa del Rey - Eropah Total
App Gol App Gol App Gol App Gol App Gol
Atlético Madrid
(Segunda División)
2000–01 4 1 2 0 - - - - 6 1
2001–02 36 6 1 1 - - - - 37 7
Atlético Madrid
(Primera División)
2002–03 29 13 2 1 - - - - 31 14
2003–04 35 19 5 2 - - - - 40 21
2004–05 38 16 6 2 - - 5 2 49 20
2005–06 36 13 4 0 - - - - 40 13
2006–07 36 14 4 1 - - - - 40 15
Atlético Madrid total 214 82 24 7 0 0 5 2 243 91
Flag of Inggris Premier League FA Cup League Cup Europe Total
Liverpool

(Premier League)

2007–08 33 24 1 0 1 3 11 6 46 33
Liverpool total 33 24 1 0 1 3 11 6 46 33
Career totals 247 106 25 7 1 3 16 8 289 124
Pungkasan di update 11 Mei, 2008.[1]


Sporting positions
Sing mengku  sadurungé:
Pablo Ibáñez
Captain of Atlético Madrid
2003–2007
Diganti déning:
Maxi Rodríguez
Records
Most consecutive matches at Anfield scoring at least one goal
Shared with Roger Hunt (8 games)
Most goals scored in debut English Premier League season by a foreign player
(24 goals)


Cithakan:Tim nasional sépak bola Spanyol

Prestasi[sunting | sunting sumber]

Atlético Madrid[2]

Spanyol[2]

Individual[2][3]

  • Nike Cup top scorer: 1999
  • Pemain Enom Paling Apik Eropa : 1999
  • Pemain saka Turnamen Algarve: 2001
  • Pancetak gol paling akeh ing Turnamen Algarve : 2001
  • Pemain turnamen UEFA Eropa U-16 Football Championship : 2001
  • Top skorer UEFA Eropa U-16 Football Championship: 2001
  • Pemain Turnamen UEFA Eropa U-19 Football Championship: 2003
  • Top scorer UEFA Eropa U-19 Football Championship : 2003
  • Pemain Wulanan Liga Inggris : Feb 2008
  • Tim PFA of the Year: 2008
  • Pemain Musiman Liverpool : 2008
  • Pemain Turnamen UEFA Kajuaraan Bal-balan Eropa : 2008

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Fernando Torres ing Wikimedia Commons.

Referensi[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Fernando_Torres&oldid=814954"