US Airways pamaburan 1549

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
US Airways Penerbangan 1549
Plane crash into Hudson Rivercroped.jpg

{{{Image caption}}}

Ringkasan
Tanggal Januari 15, 2009 (2009-01-15)
Tipe Multiple bird strike (preliminary)
Emergency water landing
Lokasi Hudson Riverantara New York City dekat 48th Street dan Port Imperial di Weehawken, New Jersey, Amerika Serikat
Asal LaGuardia Airport, New York City
Ampiran Charlotte/Douglas International Airport
Tujuan Seattle-Tacoma International Airport
Slamet 155 (semua)
Pesawat udara
Tipe pesawat Airbus A320-214 (c/n 1044)
Operator US Airways

US Airways Pamaburan 1549 iku pamaburan kajadwal asal saka Bandar Udhara LaGuardia ing New York menyang Bandar Udhara Internasional Charlotte/Douglas ing Charlotte, North Carolina, lan Bandar Udhara SeaTac nglayani Seattle lan Tacoma, Washington. Ing tanggal 15 Januari 2009, pamaburan iki kepeksa mendharat darurat ing Kali Hudson jam 3:32 soré.[1][2][3][4] Nalika wiwit nanjak tumuju 975 m (3.200 feet), kira-kira rong menit sawisé lepas landhas, awak pesawat nglapuraké liwat radio yèn mesin pesawat Airbus A320 iku ngalami karusakan akibat nabrak manuk.[5] Jroning kacilakan kasebut kabèh penumpang lan awak pesawat slamet.[6][7]


Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.