Pertamina

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
PT Pertamina (Persero)
Jenis BUMN
Indhustri Lenga lan Gas Bumi
Diadegaké 10 Desember 1957
Kantor pusat Jl. Medan Merdeka Timur 1A
Jakarta 10110
Telp : (021) 3815111, 3816111
Fax : (021) 3633585,3843882
Tokoh wigati Karen Agustiawan, Dirut
Situs wèb http://www.pertamina.com/

PT Pertamina (Persero) (biyèn jenengé Perusahaan Pertambangan Lenga lan Gas Bumi Negara) iku sawijining BUMN sing duwé tugas ngelola panambangan lenga lan gas bumi ing Indonésia.

Pertamina tau duwé monopoli pangdegan SPBU ing Indonésia, nanging monopoli mau wis dibusak pamaréntah nalika taun 2001. Perusahaan iki uga ngoprasikaké 7 kilang lenga kanthi kapasitas total 1.051,7 MBSD, pabrik petrokimia kanthi kapasitas total 1.507.950 ton per taun lan pabrik LPG kanthi kapasitas total 102,3 yuta ton per taun.

Pertamina iku asil gabungan saka perusahaan Pertamin karo Permina sing didegaké nalika tanggal 10 Desember 1957. Panggabungan iki dumadi taun 1968. Direktur utama (Dirut) sing njabat saiki yaiku Karen Agustiawan sing dilantik déning Menneg BUMN Syofan Djalil tanggal 5 Februari 2009 nggantèkaké Dirut sing sadurungé Ari Hernanto Soemarno. Pelantikan Karen Agustiawan iki nyathet sajarah wigati amarga panjenengané dadi wanita pisanan sing kasil nglungguhi pucuk pimpinan ing perusahaan BUMN paling gedhé duwèkané Indonésia iku.

Kagiyatan Pertamina jroning nyelenggarakaké usaha ing babagan energi lan petrokimia, kabagi jroning sèktor Hulu lan Hilir, sarta ditunjang déning kagiyatan anak-anak perusahaan lan perusahaan patungan.


Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Pertamina ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pertamina&oldid=824429"