Macan Tamil

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Liberation Tigers of Tamil Eelam
Pambebasan Macan Tamil Eelam
தமிழிழவிடுதலைப்புலிகள்
200px
Lambang resmi LTTE
Tanggal operasi 5 Mei 197618 Mei 2009
Pamimpin Velupillai Prabhakaran
Motif Ngadegake negara Tamil ing bagean Lor lan Wétan Sri Lanka.
Tlatah Flag of Sri Lanka Sri Lanka
Ideologi Nasionalisme Tamil
Aksi Bom nglalu, kajahatan déning manungsan, srangan déning sipil, migunakake bocah-bocah dadi prajurit, panumpasan etnis.
Serangan kang misuwur Pangebomban Bank Sentral, Pembantaian Palliyagodella, Pangeboman kreta Dehiwala, dlan liyta-liyané.
Status Dinyatakake minangka organisasi teroris déning 32 negara.
Gedhé atusan ewu
Sumber pandanaan British Tamils Forum lan ekspatriat tamil liyané ing manca

Organisasi Pambébasan Macan Tamil Eelam (basa Inggris: Liberation Tigers of Tamil Eelam/LTTE), sing luwih populèr kanthi jeneng Macan Tamil diadegaké taun 1976 kanthi angkah tujuwan utama ngadegaké negara Tamil sing mardika lan nduwèni kadhaulatan ing sisih wétan-lor Sri Lanka.

Pamimpin organisasi iki yakuwi Ketua Nasionalis Tamil Velupillai Prabakharan sing digolèki déning Interpol kanthi dakwan rajapati, kajahatan terorganisasi, lan terorisme[1]

Referensi[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Macan_Tamil&oldid=880096"