Interpol

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Disambig.svg
Kanggé kagunan sanès saking ', mangga mriksani [[]].

International Criminal Police Organization (Indonésia:Organisasi Polisi Kriminalitas Internasional) , utawa luwih dikenal kanthi jeneng telegraf listriké, Interpol, iku organisasi sing dibentuk kanggo kordinasi kerjasama antar kapulisèn ing saindhenging donya. Interpol dibentuk taun 1923 kanthi jeneng International Criminal Police Commission (Indonésia:Komisi Polisi Kriminalitas Internasional), banjur owah ing taun 1956. Organisasi iki béda karo International Police (Indonésia:Polisi Internasional), sing fungsiné kanggo ngayahi tugas-tugas kapulisèn ing negara sing pinuju perang.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Interpol&oldid=828988"