Januari 2008

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Britney Spears
Britney Spears

31 Januari 2008 - Penyanyi kondhang Amérika Sarékat; Britney Spears mlebet griya sakit déning stress awrat.

23 - Dinten Riyadi Galungan kanggé umat Hindu Indonesia ing warsa 1929 Saka.

18 - Pemain catur misuwur Bobby Fischer tilar donya ing Reykjavik, Islandia mawa yuswa 64 taun.(CNN)

Kacang kedhelé

15 - Kanggé nanggulangi Krisis Kedhelé Indonésia taun 2008, pamaréntah Indonésia, ngandhapaken béya pajeg impor kedhelé saking 10% dados 0%. (Kompas)


14 - Jèndral Soeharto ugi dipun sowani Sultan Bolkiyah saking Brunei saha mantan PM Malaysia; Mahathir Muhammad.

13 - Mantan Presiden Republik Indonesia, ingkang kawontenanipun taksih kritis, dipun sowani déning mantan Perdana Menteri Singapura Lee Kuan Yew saha bupati Karanganyar, Rini Iryani.

Logo Kuomintang
Logo Kuomintang

12 Januari 2008 - Partai Kuomintang ing Taiwan, menangaken pemilihan parlemen.(ap)

11 - Sir Edmund Hillary— priyayi kapindhah ingkang mènèk Mount Everest lan ingkang kapisan nyetir traktor nglintasi Antartika — séda. Hillary kaanggep salah satunggaling petualang paling ageng ing abad kaping 20. (OkeZone)

10 Warsa énggal miturut pétungan Hijriyah saha Jawi Islam. Sapunika tanggal 1 Sura 1941 AJ utawi 1 Muharram 1429 AJ.

9 Dhalang kondhang Ki Hadi Sugito séda lan dipun-sarèkaken ing Kulonpraga.

Soeharto

3 Mantan presiden Republik Indonesia, Jendral Soeharto mlebet griya sakit.


1 Warsa énggal dipun-riyayakaken rélatif aman, nanging ing Kuta, Bali, wonten satpam kalih ingkang njagi diskotèk dipun-pejahi déning tiyang ingkang péngin mlebet gratis.

1 Nyarengi warsa énggal sabagéyan wewengkon Jawa Tengah lan Jawa Wétan taksih kebanjiran.

1 Malta lan Siprus miwiti nganggo Euro mingka valuta utawa mata uang anyar ing rong negara iki.


Dasawarsa Januari Taun :
1900-an 1900 1901 1902 1903 1904 1905 906 1907 1908 1909
1910-an 1910 1911 1912 1913 1914 1915 1916 1917 1918 1919
1920-an 1920 1921 1922 1923 1924 1925 1926 1927 1928 1929
1930-an 1930 1931 1932 1933 1934 1935 1936 1937 1938 1939
1940-an 1940 1941 1942 1943 1944 1945 1946 1947 1948 1949
1950-an 1950 1951 1952 1953 1954 1955 1956 1957 1958 1959
1960-an 1960 1961 1962 1963 1964 1965 1966 1967 1968 1969
1970-an 1970 1971 1972 1973 1974 1975 1976 1977 1978 1979
1980-an 1980 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989
1990-an 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999
2000-an 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009
2010-an 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 2019
2020-an 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Januari_2008&oldid=820074"