Bobby Fischer

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bobby Fischer
Bobby Fischer 1960 in Leipzig.jpg
Bobby Fischer (1960) ing Leipzig.
Jeneng pepak Robert James Fischer
Negara Bendera_Amerika Serikat Amerika Serikat
Lair 9 Maret 1943 (umur 71)
Chicago, Illinois
Tilar donya 18 Januari 2008
Reykjavik, Islandia
Gelar Grandmaster
Juwara Donya 1972-1975 (FIDE)
Peringkat paling dhuwur 2785 (Juli 1972)

Robert James "Bobby" Fischer (Chicago, Illinois, AS, 9 Maret 1943Reykjavik, Islandia, 18 Januari 2008) iku sawijining pemain catur misuwur Amérika Sarékat siji-sijiné sing naté menang Patandhingan Catur Donya resmi ing taun 1972 sing dianakaké ing Reykjavik, Islandia nglawan Boris Spassky sing asalé saka Uni Sovyèt. Kamenangan Bobby Fischer iku kala kuwi dianggep kamenangan simbolis kapitalisme marang komunisme.

Nanging ing taun-taun sabanjuré, Bobby Fischer dadi radikal lan ndarbèni paham anti-Amérikanisme, anti-imperialisme, lan anti-Seminisme. Ing taun-taun pungkasan uripé, dhèwèké manggon ing Islandia.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bobby_Fischer&oldid=813369"