Masjid Cheng Ho Surabaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar:Cheng Hoo1.jpg
Masjid Cheng Hoo

Masjid Cheng Hoo Surabaya inggihpunika Masjid ingkang ngadahi aritektur campuran Muslim kaliyan Tionghoa ingkang wonten ing papan Radosan Gading, Ketabang, Genteng, Surabaya utawi 1.000 m Ler Gedung Balaikuta Surabaya. Masjid punika dipundirikake ing prakarsa déning sesepuh, penasehat, pengurus (PITI) lan Yayasan Haji Muhammad Cheng Ho Indonésia Jawa Wétan sarta merta kaliyan tokoh masarakat Tionghoa ingkang wonten ing saubengé ing tlatah Surabaya. Dipunbangunipun masjid punika dipunwiwiti déning penaneman watu sapindah inggih punika ing tanggal 10 Maret 2002 lan saged dipunresmekake dèening tanggal 13 Oktober 2002.

Rujukan[besut | besut sumber]