Masjid Agung Sunda Kelapa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Agung Sunda Kelapa
MASK1.jpg
Lawang Masjid Agung Sunda Kelapa
Informasi umum
PrenahJl. Taman Sunda Kelapa No. 16
Menteng, Jakarta Pusat, DKI Jakarta, Indonesia
Afiliasi agamaIslam
Sana wèbhttp://masjidagungsundakelapa.or.id/
Deskripsi arsitektur
ArsitèkAbbas
Jinis arsitèkturMasjid
Gaya arsitekturMenarané wujud prahu
Taun rampung1970
Spesifikasi
Kapasitas4.424 orang

Masjid Agung Sunda Kelapa iku salah siji masjid sing dumunung ing Dalan Taman Sunda Kelapa Nomer 16, Menteng, Jakarta Pusat, DKI Jakarta, Indonesia.

Sajarah[besut | besut sumber]

Masjid iki dibangun saka prakarsa Ir. Gustaf Abbas ing taun 1960-an, desain interior lan èksterior masjid iki kebak simbol-simbol flèksibel, ora kaku nganggo simbol Wétan Tengah sing kerep dadi rega mati tumrap arsitèktur masjid. Abbas iku arsitèk lulusan Insitut Teknologi Bandung ITB, sing ngrombak arsitèktur masjid sing umum ing tanah air. Karyané uga bisa dirasakaké ing Masjid Salman ing Dalan Ganesha, Bandhung.