Republik Dhémokratis Kongo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pènget: Aja klèru karo Republik Kongo
République du Zaire
Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Armoiries de la République démocratique du Congo - 2006.png
(Gendhèra Zaire) (Lambang Zaire)
Motto: Démocratie - Justice - Unité
Prancis: Dhémokrasi-Kadilan-Manunggal
LocationDRCongo.png
Basa Resmi Basa Perancis
Ibu kutha Kinsyasa
Presidhen Joseph Kabila
Wilayah
 - Total
 - % air
Urutan ke 12
2,345,410 km²
3.3%
Pedhunung


 - Total


 - Kapadhetan
Urutan ke 23


55,225,478


24/km²
Kamardikan


 - Tanggal

Saka Belgia


30 Juni 1960

Valuta franc
Zona Wektu UTC +1 to UTC +2
Lagu Kabangsan La Ziroise 'Zaire'
TLD .CD
Kode Negara 243

Republik Dhemokratik Kongo, iku sawijining negara ing Afrika Tengah sing mbiyèn jenengé Zaire antara taun 1971 lan 1997.

Artikel punika taksih tulisan rintisan (stub). Sinten kémawon ingkang kersa mbenakaken, sumangga kémawon.