Dhaptar situs warisan donya ing Eropah

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ing ngisor iki dafar Situs warisan donya UNESCO ing Eropah. Siprus, Israel, Turki, Georgia, Azerbaijan, Armenia lan Kaukasian lan wilayah Siberia saka Rusia klebu daftar iki lan daftar situs ing Asia . Situs sing ditandhani nganggo tandha asterisk (*) uga dilebokaké ing Daftar situs warisan donya jroning bebaya.

Situs lintaswates[sunting | Owah sumber]

(durung dipertal)

Situs miturut negara[sunting | Owah sumber]

Albania (2)[sunting | Owah sumber]

Andorra (1)[sunting | Owah sumber]

Armenia (3)[sunting | Owah sumber]

also listed under Asia

Austria (8)[sunting | Owah sumber]

Azerbaijan (2)[sunting | Owah sumber]

also listed under Asia

Belarusia (4)[sunting | Owah sumber]

Belgia (10)[sunting | Owah sumber]

Bosnia lan Herzegovina (2)[sunting | Owah sumber]

Bulgaria (9)[sunting | Owah sumber]

Kroasia (7)[sunting | Owah sumber]

Siprus (3)[sunting | Owah sumber]

also listed under Asia

Republik Céko (12)[sunting | Owah sumber]

Denmark (4)[sunting | Owah sumber]

Estonia (2)[sunting | Owah sumber]

Finlandia (7)[sunting | Owah sumber]

Prancis (33)[sunting | Owah sumber]

Georgia (3)[sunting | Owah sumber]

also listed under Asia

Jerman (33)[sunting | Owah sumber]

Yunani (17)[sunting | Owah sumber]

Holy See (2)[sunting | Owah sumber]

Hungaria (8)[sunting | Owah sumber]

Islandia (2)[sunting | Owah sumber]

[[Gambar:Cithakan:Location map Iceland|200px]]

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg
Surtsey
Location of UNESCO World Heritage Sites within Iceland

Irlandia (2)[sunting | Owah sumber]

[[Gambar:Cithakan:Location map Ireland|200px]]

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg
Skellig Michael
Location of UNESCO World Heritage Sites within Ireland

Israel (6)[sunting | Owah sumber]

(also included under Asia)

Italia (44)[sunting | Owah sumber]

Jerusalem (1)[sunting | Owah sumber]

Also listed under the Arab States

Latvia (2)[sunting | Owah sumber]

Lituania (4)[sunting | Owah sumber]

Luksemburg (1)[sunting | Owah sumber]

Republik Makedonia [1] (1)[sunting | Owah sumber]

Malta (3)[sunting | Owah sumber]

Moldova (1)[sunting | Owah sumber]

Montenegro (2)[sunting | Owah sumber]

Walanda (8)[sunting | Owah sumber]

Cithakan:Mainlist

Norwegia (7)[sunting | Owah sumber]

Polandia (13)[sunting | Owah sumber]

Cithakan:Mainlist

Portugal (13)[sunting | Owah sumber]

Romania (7)[sunting | Owah sumber]

Rusia (23)[sunting | Owah sumber]

San Marino (1)[sunting | Owah sumber]

Serbia (4)[sunting | Owah sumber]

[[Gambar:Cithakan:Location map Serbia|200px]]

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg
Gračanica

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg
Patriarchate of Peć

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg
Dečani

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg
Studenica

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg
Stari Ras

<div style="position:absolute;z-index:200;top:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%; left:Kaluputan èksprèsi: Karakter tandha wacan "[" ora ditepungi%;height:0;width:0;margin:0;padding:0;">

Red pog.svg
Gamzigrad
Location of UNESCO World Heritage Sites within Serbia
Dečani Monastery
Patriarchate of Peć
Gračanica Monastery
Our Lady of Ljeviš

Slovakia (7)[sunting | Owah sumber]

Slovenia (1)[sunting | Owah sumber]

Spanyol (41)[sunting | Owah sumber]

Swedia (14)[sunting | Owah sumber]

Swiss (10)[sunting | Owah sumber]

Turki (9)[sunting | Owah sumber]

also listed under Asia

Ukraina (5)[sunting | Owah sumber]

United Kingdom (28)[sunting | Owah sumber]

Note: this list includes sites in the British overseas territories

Referensis[sunting | Owah sumber]

  1. ^ Referred to by UNESCO as "the former Yugoslav Republic of Macedonia".

Pranala jaba[sunting | Owah sumber]